HIV ind i livet

 

Morten
29 år

Fik konstateret hiv i 2017

Nederst i venstre hjørne står der “primær infektion” og det er sådan det hele startede. Jeg blev meget syg og anede ikke, hvad jeg fejlede. Det gjorde lægerne og sygeplejerskerne heller ikke, og de troede, jeg havde fået meningitis.  Jeg blev testet for alt, og de tog også tester fra rygmarven, men de kunne ikke finde ud af, hvad der var galt. Jeg var blevet testet for kønssygdomme og hiv 5 dage inden, og der var prøven negativ. De tog så endnu en prøve på HIV. Jeg kommer ind til infektions klinikken og sygeplejersken ser meget alvorlig ud og spørger, om jeg ved, hvad jeg tror, hun skal sige. Så siger jeg direkte til hende: “Er det HIV primær infektion?” Så siger hun ja. Derefter går jeg i sort, og det eneste jeg ser er HIV i mit hoved. Jeg er på hospitalet en hel del i starten for at få taget blodprøver etc. etc. Jeg får en følelse af, at jeg hellere vil dø og jeg bliver helt deprimeret. Jeg er jo blevet smittet med hiv, og ligemeget hvad de sagde, så ville jeg hellere dø, men jeg kan ikke begå selvmord, da det er forbudt i følge min religion.

På venstreside kan man se mange ting omringet med sort, og det er viruspartikler, som jeg følte, jeg så hele tiden, og som jeg var fyldt med. Den halve del af min krop, der er malet i billedet, har kanter i sort. I sort er fordi jeg gik meget i sort og havde ingen livsglæde.

Så kommer vi til den anden side. Her er jeg kommet i ungegruppen, og jeg ser andre som lever i samme situation. Jeg får mere lyst at leve, og jeg får lyst til de sportsaktiviteter, jeg gik til inden jeg fik diagnosen. Jeg spiller en del tennis, og jeg arbejder på hospitalet, som jeg altid gjort. Jeg tænker meget på forskning og fremtiden og håber, at man kan gøre livet helt nemt for hiv positive uden stigmatisering fra samfundet.

De forskellige symboler er:

Nedefra ser man et rør man blander i plus forstøringsglas. Ovenover det er der en tennisketcher og en tennisbold. Over ketcheren står der “vamos” som jeg bruger meget i tennis som et opmuntrende råb. Det betyder “come on” på spansk. Øverst har jeg skrevet ordet  LIV og malet en sol, som betyder, at jeg føler, jeg har fået et liv igen. Solen er ikke helt gul, da jeg føler, at selv om den skinner, og det hele er blevet bedre, så har jeg alligevel noget indeni som ikke har det helt godt. Viruspartiklerne har nu fået en rød ramme i stedet for sort for nu ved jeg, at jeg stadig har virus, men også, at det ikke fylder så meget mere. På kroppen er rammen også rød, da det i modsætning til “sort” og beskidt blod nu  er blevet mere “normalt” blod. Den højre side har flere farver, da jeg ikke længere ser min HIV som noget, der fylder alt mere. Så mere glædelige farver på denne side. På fremtiden ser jeg at det vil lykkes forskningen løse gåden med HIV.

Færdigheder

Indsendt den

27. juni 2023

hjemmeside af media-now.dk