From mind full to mindfull

 

Sophie Lundin
31 år

Fik diagnosen d. 10/6 2015

Fra højre ser man min fortid, som var præget af frygten for, at jeg skulle dø ung af HIV, fordi jeg ikke selv vidste bedre på dette tidspunkt. Jeg troede, at jeg havde levet det meste af det liv, jeg var blevet tildelt, og at min tid derfor var ved at rinde ud. Dette blev heldigvis hurtigt manet i jorden, da jeg lærte mere om HIV og blev en del af et netværk med folk, som havde diagnosen til fælles. Min største udfordring gennem tiden har dog været kærligheden, da min HIV diagnose ind imellem har fået mig til at tvivle på, om der er nogen der vil elske mig, når jeg har dét med i baggagen. Disse udfordringer har til tider påvirket mine tanker negativt og har været bump på min vej.

Min vej illusterer jeg, som en gul sti jeg går på, da den farve symboliserer optismisme og håb. Jeg har altid været et optimistisk og håbefuldt menneske, hvilket er egenskaber, jeg tror, har hjulpet til min forsoning med min HIV diagnose og har gjort, at den skyld og skam jeg har følt, er svunden ind.

Så her er jeg idag – mig lige der i midten af billedet i en smuk grøn kjole. Jeg arbejder idag som pædagog, hvor især uddannelsen lærte mig at se mere indad og nuanceret på livet, hvilket har bidraget med et større fokus på min selvudvikling. Mit mål er, at stræbe efter at

være den bedste udgave af mig selv, hvorfor jeg har valgt, at min kjole skulle være grøn, fordi denne farve symboliseret vækst og fornyelse. Jeg prøver samtidig ikke at lade mig påvirke af fortidens og fremtidens bekymringer, men derimod at leve i nuet. Fra mig i midten og ud til venstre ser man både lidt af hvad min HIV diagnose har båret med sig, hvad jeg har lært, og hvad jeg håber for fremtiden. Jeg går stadig på den optimistiske og håbefulde sti, og har ingen intention om at afvige fra den, da jeg tror den fører mig lige derhen, hvor det er meningen, jeg skal være! Der hvor jeg skal hen, håber jeg at finde kærligheden og opnå mindfulness. Jeg har lært, at HIV diagnosen ikke er en begrænsning, og at jeg kun har livet foran mig. HIV diagnosen er faktisk skyld i, der hvor jeg er idag fysisk, men også psykisk da jeg er blevet klogere på mig selv og prioritere min selvudvikling. HIV diagnosen har samtidig også båret det med sig, at jeg har mødt de mest fantastiske mennesker, som har været med til at gøre mig til et mere fordomsfrit, alsidigt og tolerant menneske. HIV har bragt en masse godt med sig og jeg er glad for, der hvor jeg er idag, så jeg kan næsten sige, at jeg ikke ville være diagnosen foruden.

Færdigheder

Indsendt den

27. juni 2023

hjemmeside af media-now.dk