Kampen for Lykken, Livet og Tilgivelsen

 

UKENDT
26 år

Fik konstateret hiv i 2017

Den venstre side af mit værk indeholder de tre mørkeste tanker fra mit liv med HIV.

Vægten symboliserer spørgsmålet om retfærdighed. Jeg sidder tilbage med en dyb følelse af, at det ikke er retfærdigt at jeg er blevet smittet med HIV. Af alle verdens mennesker, der har haft ubeskyttet sex én gang før, hvorfor skulle dette så ramme netop mig?

Det visne træ symboliserer spørgsmålet om ensomhed. Jeg frygter,

at jeg vil forblive enlig hele mit liv, for hvem ville nogensinde vælge en person til, som har HIV? Den hårdeste sandhed er, at jeg ikke ved om jeg ville vælge en person til eller fra, hvis situationen var omvendt.

Øjet der græder symboliserer spørgsmålet om tristheden. Tristheden over den ene fejl jeg begik, som er uoprettelig, og har konsekvenser resten af mit liv. Vil tristheden nogensinde forlade mig?

Den venstre side af mit værk indeholder de tre største visioner for mit liv med hiv.

Silhuetten som springer over kløften, symboliserer mit håb for, at jeg bliver sejrrig trods min diagnose. Det gælder alt fra kampen om selv tilgivelse, til kampen om karrieren til kampen for selvværdet. HIV må ikke få mig ned med nakken. Jeg håber, at jeg vinder kampen.

Silhuetten af familien symboliserer mit håb for, at der en dag er en person som vil vælge mig til trods min diagnose. Den symboliserer håbet om at få en familie.

Silhuetten af fuglene symboliserer mit håb for at blive fri en dag. Fri fra min skyld, fri fra min skam, fri fra mit selvhad, og fri fra min bekymring om fordømmelse. Jeg tror på, at sandheden og selvtilgivelsen kan sætte mig fri. Derfor arbejder jeg på, at kunne leve åbent med HIV. Min egen silhuet er delt op i to farver, en mørk grålig nuance, og en lysende, varm og stærk nuance. Farverne går igen i mine udfordringer og visioner. En dag håber jeg, at jeg hele mig bliver lysende, varm og stærk.

Færdigheder

Indsendt den

27. juni 2023

hjemmeside af media-now.dk