Månen er fremme, Solen står op og Venus er langt væk

Helle Elena Andersen 52 år.
Konstateret hivsmittet i 1987

”Månen er fremme, Solen står op og Venus er langt væk”.
Jeg står på skuldrene af de hiv-aktivister som har sørget for at udviklingen af kombinationsbehandlingen tog fart, så den nåede frem i tide til at redde mit liv. Så jeg skylder dem mit liv. ”Alle er et”står for mit livssyn, men er også ”alle er et ?” fordi vi er så mangfoldige og hvert eneste menneske rummer så mange sider og ressourcer, så der er også en nysgerrighed i det, om at lære andre mennesker at kende og være åben og ikke dømmende. Symbolet i torsoen beskriver også mangfoldigheden blandt os smittede, heteroseksuelle, biseksuelle, bøsser og vores fællesskab som hiv-smittede.

Nøgleringen viser de fem store S ́er, som for mig har været forbundet med det tab, jeg oplevede ved at blive hiv-smittet, dengang det var en sikker dødsdom. Svære temaer som fik stor betydning i en længerevarende afklaringsproces, som jeg måske aldrig bliver færdig med. Det at leve med hiv kunne især i tiden inden behandlingen slog igennem føles som en Sisyfos opgave. Nederst i venstre hjørne er et bryllupsbillede af min mand og jeg. Det var en stor kærlighed som ikke lykkedes. Han døde af aids i 90 ́erne. Giraffen er med for at symbolisere den tid hvor vi mødtes i Afrika og så er det mit yndlings dyr. Højre side er mere uvis, symboliserer jo fremtiden.Lotusblomsten i mit skød er et udtryk for glæden ved min seksualitet. Jeg peger på nogle spirituelle sider af mit liv, både med auraen, planeterne og ørnen, som er mit kraftdyr. I fremtiden ser jeg frem til at bruge mere tid i naturen og i min kolonihave, noget som også symboliserer fællesskabet som en central værdi i mit liv.

Jeg har i lang tid haft kendskab til konceptet om Body Mapping, Og nu kom tilbuddet om at deltage så lige på det rette tidspunkt, hvor jeg både havde tid og mulighed og samtidig brug for det, fordi jeg havde lyst til at udtrykke mig kreativt i forhold til mit hiv-liv. Samtidig synes jeg, det giver rigtig god mening at samle hiv-smittedes erfaringer på denne måde til inspiration og eftertanke både for os selv og for andre. Som hiv-smittet har vi et fællesskab, som har betydet rigtigt meget for mig i mit liv. Både et fællesskab med mennesker jeg kender personligt men også med mennesker overalt på kloden og det synes jeg, at dette projekt illustrerer på bedste vis.

Jeg har tænkt mere på døden, end jeg ellers har gjort længe. Der kom mange minder og erfaringer frem i processen, da jeg jo på en eller anden måde skulle samle mig om et udtryk. På en eller anden subtil måde bidrager processen til en større afklarethed, jeg sætter et mærke. Men det er også godt at processen stopper på et tidspunkt og dermed alligevel giver et øjebliksbillede. Ellers ville jeg nok have fortabt mig i alt for mange detaljer. Tak til mit Body Mapping hold for alt det i har været villige til at dele med mig, for de mange gode snakke og det inspirerende samarbejde, jeg håber vi holder kontakten og ses i hiv-miljøet. Også en stor tak til Jens Peder som tovholder på projektet. Uden dig ville Body Mapping projektet i Danmark jo slet ikke eksistere. Det er spændende og rart på denne måde at være del at et større hiv- fællesskab.

Tak for støtte og nærvær under processen og for skøn forplejning.

Færdigheder

Indsendt den

16. december 2014

hjemmeside af media-now.dk